Magunkról

"Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot
Ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát
Ha terved egy életre szól,
Embert nevelj! "
                      ( Ősi kínai mondás )

Óvodánk 2015-ben ünnepelte 60. születésnapját.

2013-tól az Egri Főegyházmegye fenntartása alá került, így lettünk a miskolci Szent Imre Római Katolikus Iskola tagóvodája, és Szűz Mária édesanyjáról, Szent Annáról neveztük el az intézményt. Egyszintes, négycsoportos, 120 férőhelyes, családi ház jellegű épület, melyet tágas, a gyermekek játék- és mozgáségényét jól kielégítő- fákban és bokrokban gazdag - zöld udvar vesz körül.


A " Zöld sziget" nevet viselő nevelési programunkat a több évtizedes gyakorlati munka eredményei,tapasztalatai alapján állítottuk össze, mely tiszteletben tartja a gyermeki méltóságot, és a gyermeki személyiség teljes kibontakozását szolgálja.


Kiemelt feladataink: 

  • - Katolikus óvodai nevelés
  • - Külső világ tevékeny megismerésére nevelés

A külső világ tevékeny megismerésére nevelés,  a természetszeretetet, a környezetvédelem és a környezettudatos magatartás megalapozását szolgálja. Nevelésünk vezérfonalának, a környezeti nevelés fontosságát, személyiség formáló hatását tekintjük . Tevékenységeinket láncszemekként kapcsoljuk össze, így lesz komplex nevelésünk, amellyel megalapozzuk az óvodába járó gyermekek környezeti tapasztalatait.

Kiemelt figyelemmel ünnepeljük a környezeti jeles napokat:

  • - Állatok világnapja
  • - Víz világnapja
  • - Földnapja
  • - Madarak és Fák napja

Állatok örökbefogadása a Vadasparkban, a " Madárbarát kert" , és a 2009-ben, majd 2014-ben elnyert " Zöld óvoda" cím elnyerése is azt a pozitív szemléletet mutatja, amivel környezetünk védelmét igyekszünk biztosítani a gyermekekkel együtt.

Katolikus Óvodai nevelés, melynek célja, a harmonikus személyiségfejlesztés és tanulás megalapozása a hitre nevelés, az érzelmi, erkölcsi, közösségi nevelés biztosításán keresztül. A gyermek Isten ránk bízott ajándéka. Minden gyermekre úgy kell néznünk, hogy lássuk benne az egyedit, a megismételhetetlent. Óvodánk alapvető küldetése a krisztusi tanítás fényében az egészséges személyiség és a hit alapjainak megteremtése.

Alapellátáson kívül, délután:

Nagycsoportos gyermekeink térítésmentesen vehetnek részt angol és német foglalkozásokon.

 Önköltséges programok is  várják a gyermekeket: néptánc, zeneovi , judo, gyógytorna, korcsolya 


Külső partnerek segítségével igyekszünk, minél több pozitív élményhez juttatni a gyermekeket.
( pl.: Bábszínház, Művészetek háza, Hermann Ottó Múzeum, Tűzoltoság, Rendőrség )


Óvodánkból olyan jól szocializált, boldog gyermekeket szeretnénk kiengedni, akik biztos érzelmi alapon állnak, képességeik önmagukhoz mérten optimálisan fejlettek és megfelelő ismeretanyaggal rendelkeznek, ami szükséges az iskolai élet megkezdéséhez.

© 2016 Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola Szent Anna Tagóvodája 3534 Miskolc Könyves Kálmán u.2. 0630/499-12-32
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!